Vanaf 40 fit de overgang door én blijvend duurzaam inzetbaar

Een innovatieve Vitaliteitsopleiding van 12 weken en 10 minuten per dag voor vrouwen vanaf 40 op de werkvloer.

Volledig ontzorgd

Op maat gemaakte GOFIT Vitaliteitsopleiding gebaseerd op serious gaming met een bewezen methodiek. Een persoonlijk on-/ en offline programma voor deelnemers met een integrale hands-on aanpak. Daarin ben je als werkgever door ons volledig ontzorgd. Simpel, no nonsens en duidelijk.

Samen voor het resultaat

Werkgever faciliteert en werknemer regisseert. De Vitaloog® coacht en begeleidt het proces off- en online tijdens de opleiding. Samen met deelnemers in 12 weken en kleine stappen naar grip op de overgang en (zelf)regie over de fysieke en mentale gezondheid. Uitdagend en grensverleggend. Met blijvend resultaat.

Innovatief

De krachtige combinatie van serious gaming, coaching en lichaamsgericht werk (zoals massage) is uniek. Dit zorgt voor verankering van de gedragsverandering. Zodat deze vrouwen het beste resultaat uit hun talenten, loopbaan en privéleven halen.

Het duurzaam inzetbaar houden van medewerkers is een uitdaging

Groeiend langdurig ziekteverzuim, de vraag naar nieuwe medewerkers neemt toe en verbinding houden is lastig in deze uitdagende tijd. Je hebt zorgen over de enorme werkdruk en stress die medewerkers ervaren. Je weet dat een goede werk-privé balans, zelfregie en zelfleiderschap uitdagingen zijn. Alleen heb je hier nauwelijks inzicht, overzicht en grip op. Hoe gaat het nu eigenlijk écht met die medewerker? En hoe kun je het tij keren en ervoor zorgen dat iedereen duurzaam inzetbaar en met plezier aan boord blijft?

En om het nog iets complexer te maken. Over de negatieve effecten op de duurzame inzetbaarheid, die de overgang nou eenmaal met zich meebrengt heb je tot nu toe waarschijnlijk nog niet echt nagedacht. Waarom niet? Omdat je het simpelweg nog niet wist. Niet zo gek, want de overgang is een gevoelig onderwerp waar niet gemakkelijk over gesproken wordt. En al helemaal niet op de werkvloer. Het is ook iets waar je weinig kennis over hebt. Sterker nog, waar de vrouw zelf ook weinig kennis over heeft. Laat staan dat jullie beiden grip hebben op de negatieve effecten die deze periode met zich meebrengt.

Misschien ben je zelf ook die vrouw vanaf 40 richting of in de overgang. Hoe is dat voor jou? Waarschijnlijk niet anders. Want de overgang is nou eenmaal iets wat erbij hoort en het gaat wel weer over. Toch? En waarom zou je als werkgever vrouwen gaan helpen met overgangsklachten, want dat is toch een persoonlijke zaak?

“Overgangsklachten oorzaak 35% ziekteverzuim”

De overgang is dé meest impactvolle periode in een vrouwenleven

Een periode die wel 10 jaar of langer aan kan houden. Maar liefst 30% van de 1,5 miljoen vrouwen die jaarlijks in de overgang zitten ervaart ernstig belemmerende klachten die het functioneren negatief beïnvloeden. Zowel privé als op het werk.

Overgangsklachten zorgt zelfs voor 35% van het ziekteverzuim. En hoe zit het met die andere 65% die nog niet is uitgevallen? Heb je daar al overzicht en inzicht? Zij zitten namelijk op een glijdende schaal en voor een groot deel al in het grijze verzuim.

De overgang is zelfs een serieus gezondheidsvraagstuk. Want ook al blijf je klachtenvrij, loop je alsnog een hoog gezondheidsrisico door je dalende hormoonspiegels. Hierover zegt Cardioloog Janneke Wittekoek `Preventie vanaf 40 is noodzakelijk om cardiologisch ingrijpen op latere leeftijd te voorkomen`.

Tijd voor aandacht en actie!

Een gezonde start vanaf 40 is essentieel, zodat vrouwen fit de overgang door kunnen op de werkvloer. Want er is zeker een oplossing voor de problematiek en vraagstukken waar jij en ook zij tegenaan lopen. Een duurzame oplossing. Een totaaloplossing, die jou als werkgever een minimale investering in tijd en energie kost. Zodat jullie beiden inzicht, overzicht en grip hebben op de problematiek rondom de overgang en duurzame inzetbaarheid.

Deze vrouwen in slechts 12 weken tijd nieuwe vaardigheden hebben ontwikkeld, de regie hebben genomen over hun gezondheid en zelfleiderschap laat zien. Een goede werk/privé balans heeft. Om weet te gaan met stress en werkdruk én energie, veerkracht, wendbaarheid en werkplezier ervaart. Een duurzame gedragsverandering. Een mooie ingang om samen het gesprek aan te gaan zodat dit geen taboe meer is. Zo voelen deze vrouwen zich door jou en hun werkgever écht gehoord en gezien. Daarmee heb je het tij gekeerd en zorgen jullie er samen voor dat zij duurzaam inzetbaar aan boord blijven en het ziekteverzuim sterk daalt.

“In 12 weken en 10 minuten per dag naar maximale energie, veerkracht, wendbaarheid en werkplezier.”

Op maat gemaakte Vitaliteitsopleiding Fit de overgang door!

 • SERIOUS GAME/APP met een bewezen methodiek

  Gamification stelt de deelnemer in staat om zelfregie te ontwikkelen en beter om te gaan met de uitdagingen in het leven. Door bewustwording, sociale aandacht en zelfreflectie ontstaat er een beweging van binnenuit.

 • De opleiding doe je SAMEN met je collega’s én een buddy uit je privéomgeving

  Dit alles onder off- en online begeleiding van een Vitaloog. Dit geeft steun en een stok achter de deur! Het bereik van samen is veel groter dan alleen.

 • Bij een goede BALANS werkt alles beter

  De thuissituatie, het moederschap, de werksituatie. Je kunt veel meer hebben en voelt minder druk. Je leert omgaan met werkdruk en kunt gemakkelijk prioriteiten stellen.

 • AANDACHT maakt alles mooier

  Specifieke aandacht voor specifieke problemen in de overgang draagt ook bij aan een goede werksfeer. Juiste aandacht van een werkgever door deze opleiding aan te bieden, maakt dat deze vrouwen zichzelf gehoord en gezien voelen.

app
 • Van inzicht, overzicht en grip naar uitzicht voor werkgever én deelnemers is het RESULTAAT
 • DUURZAAM INZETBAAR door een significante verbetering in ENERGIE en KWALITEIT VAN LEVEN
 • Deze WINST leidt naar minder verzuim, energie die stroomt, meer werkgeluk en bevlogenheid

Wat krijg je:

Deelnemer

 • Online inspiratiesessie 'Past het bij mij?' (door Vitaloog)
 • Offline/Online kick-off door Vitaloog
 • 2x bloedwaardentest en bloeddrukmeter
 • Toegang tot de app/game en Vitaliteitsopleiding
 • Duo-licentie voor buddy in privé omgeving optioneel beschikbaar
 • Persoonlijk programma met eigen hoofddoelen
 • Eigen gezondheid dashboard in de app/game
 • 12 weken coaching door Vitaloog, ook 1op1
 • 3 fysieke beloningen
 • 2 extra offline/online activiteiten op maat waaronder lichaamsgericht werk
 • Community in de app/game
 • Recepten
 • 2 boeken
 • Offline/Online eindevaluatie met Vitaloog
Werkgever

 • Vooraf: afstemming 12 weken planning opleiding
 • Beschikbaar: communicatieplan en communiatiemateriaal deelnemers
 • Tussentijdse update met Vitaloog
 • Eindevaluatie met Vitaloog
 • >15 deelnemers: dashboard met gemeten resultaten [geanonimiseerd]
rozell 3

Over Rozell Pouw

Al meer dan 10 jaar begeleid ik mensen in hun vitaliteitsvraagstukken. Als massagetherapeut in mijn praktijk en als stoelmasseur op de werkvloer. Gaandeweg kwam ik erachter dat deze krachtige interventie in vitaliteit verbreding en verdieping mocht krijgen en ben ik Vitaloog® geworden. Vanuit deze expertises heb ik mij gespecialiseerd in de overgang, de meest impactvolle periode in een vrouwenleven. Op dit moment is er nog weinig tot geen aandacht voor dit Vitaliteitsvraagstuk. Zéker op de werkvloer niet.

Met meer dan 30 jaar werkervaring in het bedrijfsleven, een innovatieve Vitaliteitsopleiding en een integrale hands-on aanpak op alle gebieden van de vitaliteit begeleid ik vrouwen vanaf 40 op de werkvloer zowel mentaal als fysiek naar een duurzame gedragsverandering. Waarbij de vrouw regisseert en de werkgever faciliteert. We maken een bijzondere reis! Rugzak om en samen op pad naar overzicht, inzicht, grip en uitzicht. Grensverleggend, uitdagend, leuk en verbindend. In ieder geval een reis om nooit meer te vergeten 🙂

Mijn missie is om zoveel mogelijk vrouwen vanaf 40 en hun werkgevers bewust te maken dat de overgang niet iets is wat erbij hoort maar een serieus gezondheidsvraagstuk is. Dat deze vrouwen onder mijn begeleiding grip krijgen op en de regie gaan pakken over hun eigen gezondheid. Ondanks hun klachten lekker blijven werken en duurzaam inzetbaar zijn. Zodat ze fit de overgang door kunnen en gezond ouder worden. “Leid jij de overgang, of leidt de overgang jou?”

Ga voor de voor jullie organisatie op maat gemaakte
12-weekse Vitaliteitsopleiding Fit de overgang door!

FIT voor je werk en FIT voor de toekomst. Waarin we samen met de deelnemers in 12 weken en kleine stappen naar grip op de overgang en (zelf)regie over de fysieke en mentale gezondheid gaan. Uitdagend en grensverleggend. Met blijvend resultaat duurzaam inzetbaar in 2023!

Je kunt ook bellen met Rozell via: 06-232 76 553 of mailen op: connect@rozell.nl.

Deze vrouwen verloren overtollige kilo’s, kregen een juiste hormoonbalans en regie over hun gezondheid

“Ik heb veel geleerd over anders en gezond eten. Veel tips en adviezen gekregen om aan mijzelf te werken. Daardoor heb ik meer balans in mijn leven tussen werk en privé. En mooi om ervaringen en foto’s te delen met collega’s.”

“Het was fantastisch! Ik voel me energieker en mijn bloeddruk was in 3 weken al lager. Iedere dag weer nieuwsgierig naar wat de schatkistjes me brachten. Ook het lezen van beide boeken heeft me nieuwe inzichten gegeven. Ik ben blij dat ik mee mocht doen.”

“Ik werd me tijdens de duur van 12 weken erg bewust van mijn mindset over gezondheid. Waar ik vroeger mijn gezondheid langs de kilo’s aan mijn lijf legde, kijk ik nu naar energielevel, mate van positiviteit en compassie met mezelf en de mensen om me heen. Dit heeft allemaal zo’n boost gekregen in de laatste maanden. Steeds meer leer ik dat met innerlijke rust en een aantal goede gewoontes alles mogelijk is. Té gek vind ik dat!”

“Als ik iets iedere dag doe, doet het er vaak meer toe dan wanneer ik het slechts af en toe doe. De Vitaliteitsopleiding helpt me dagelijks stappen te zetten richting een gezondere leefstijl. De game heeft een sterke focus op: gezonde voeding, bewegen, ontspannen, positief denken en sociale omgeving. Super goed gaat het. Zeker ook met mijn buddy, met wie ik in de kieren van de werkdag kan reflecteren, filosoferen en spuien over de mooie momenten en de uitdagingen van verandering.”

“Vooral geleerd dat ik diegene ben die bepaalt, hoe ga ik met dingen om. Laat ik ze mijn dag bederven of gebruik ik ze om juist de knop om te draaien en tot actie over te gaan in plaats van passief af te wachten. De spreuken zijn inspirerend, de recepten lekker maar ook de leuke foto’s die je met elkaar kunt delen laat zien dat iedereen er op zijn eigen manier mee bezig is en er wat moois van maakt.”

“Het is zo fijn om op een positieve manier informatie te verkrijgen over hoe je een gezondere leefstijl kunt ontwikkelen. De info, de challenges en de nieuwe inzichten hebben me een betere balans gegeven. Voel me goed! Ik sport meer, ik had er geen hekel aan, maar het kwam er gewoon niet van. Ik maak bewustere keuzes in mijn voeding. Het zijn geen lastige keuzes meer, voelt ook niet als straf als ik iets niet eet. Ik ben blijer, meer dankbaar. Ik geniet meer van mijn omgeving met gezin, familie en vrienden. En het stukje ontspannen; ook dat gaat beter!”

“De Vitaliteitsopleiding is voor iedereen goed, iedere stap die je verbetert is er weer een. Elk stapje is winst en ik denk dat dit zo dichtbij je staat dat het kleine stappen zijn die je zet, maar wel haalbare stappen. Ik heb nu geen moeite meer om die kleine aanpassingen vol te houden. Omdat het erin zit.”